Τα πορτοκάλια είναι φρούτα με εξαιρετικά θρεπτικά συστατικά και χαρακτηριστικά. Περιέχουν υψηλές ποσότητες βιταμινών και ιχνοστοιχείων, τα οποία προσφέρουν πολλαπλά οφέλη για την υγεία.
Η καλλιέργεια της πορτοκαλιάς στη Κορίνθια είναι μία από τις σημαντικές αγροτικές δραστηριότητες του νομού. Το εύκρατο κλίμα της περιοχής , με τον ήπιο χειμώνα και το ζεστό καλοκαίρι, είναι ιδανικό για την ανάπτυξη της καλλιέργειας.
Προκειμένου να υπάρξει επάρκεια πορτοκαλιών σε όλη την διάρκεια του έτους έχουν φυτευτεί πέντε διαφορετικές ποικιλίες:
New Hall: Η πιο πρώιμη ποικιλία ξεκινάει να ωριμάζει νωρίς το φθινώπορο,, και είναι γνωστά για την ζουμερότητά τους και την ισορροπημένη γλυκύτητα τους.
Ναβαλίνες: Ωριμάζουν από τον Νοέμβριο, έχουν λεπτή φλούδα και είναι ιδιαίτερα γλυκά και ζουμερά.
Merlin: Ωριμάζει το χειμώνα η γεύση της ποικιλίας Merlin είναι ιδιαίτερα γλυκιά και ισορροπημένη, χωρίς την έντονη οξύτητα που μπορεί να έχουν άλλες ποικιλίες πορτοκαλιών. έχουν έντονο και ευχάριστο άρωμα, που συμπληρώνει τη γλυκιά τους γεύση και τα κάνει ακόμα πιο ελκυστικά για φρέσκια κατανάλωση.
Lanel Late: Ωριμάζουν τέλος Μαρτίου είναι μεσαίου έως μεγάλου μεγέθους, σφαιρικά ή ελαφρώς οβάλ, με λεία και λεπτή φλούδα που έχει έντονο πορτοκαλί χρώμα. Η φλούδα τους είναι σχετικά εύκολη στο ξεφλούδισμα
Valencia: Η πιο όψιμη ποικιλία ωριμάζει αρχές Μαΐου και με να διατηρηθεί έως και νωρίς το Φθινόπωρο , είναι μεσαίου μεγέθους με λεπτή συνήθως φλούδα και έντονο πορτοκαλί χρώμα όταν ωριμάσει . Έχει ζουμερή και γλυκιά σάρκα, με ελαφριά οξύτητα, και περιέχει ελάχιστους σπόρους.

