Λεμόνι

Τα λεμόνια αποτελούν ένα πολύτιμο φρούτο με πολυάριθμα θρεπτικά στοιχεία και σημαντικά οφέλη για την υγεία, ενώ οι ποικιλίες που καλλιεργούνται στην Ελλάδα προσφέρουν μοναδικές γεύσεις και αρώματα.

Με γνώμονα την διαθεσιμότητα καθ’ όλη  τη διάρκεια του έτους, έχει επιλεχθεί η καλλιέργεια των κάτωθι ποικιλιών:

  • Intertonato: Η ποικιλία Interdonato προέρχεται από την Ιταλία και συγκεκριμένα από την περιοχή της Σικελίας και πήρε το όνομά της από τον Giovanni Interdonato, έναν αξιωματικό που αφιερώθηκε στην καλλιέργεια λεμονιών. Τα τελευταία χρόνια, η Interdonato έχει βρει έδαφος και στην Ελλάδα, όπου καλλιεργείται ευρέως λόγω των ευνοϊκών κλιματικών συνθηκών. Είναι ιδιαίτερα πρώιμη ποικιλία με την συγκομιδή να ξεκινάει από τέλος Αυγούστου. Τα λεμόνια είναι μετριου μεγέθους έως μεγάλα με έντονο και ευχάριστο άρωμα . Είναι ιδιαίτερα γνωστά για τη λεπτή φλούδα και λεία επιφάνεια
  • Μαγληνό : Τα λεμόνια Μαγληνά είναι συνήθως μεσαίου μεγέθους με κίτρινη, λεία και αρκετά παχιά φλούδα. Έχουν χαρακτηριστική οξύτητα και πλούσια γεύση, ιδανική για χρήση σε ποικιλία γαστρονομικών εφαρμογών. Το άρωμά τους είναι έντονο και φρέσκο, προσδίδοντας ιδιαίτερο χαρακτήρα στα πιάτα και τα ποτά. Παράγει πλούσιο χυμό με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και άλλα θρεπτικά στοιχεία. Η ωρίμανση ξεκινάει νωρίς τον Οκτώβριο.
  • Αδαμοπουλου: Η ποικιλία Αδαμοπούλου είναι μια από τις παραδοσιακές ελληνικές ποικιλίες λεμονιού, γνωστή για την υψηλή ποιότητα και την εξαιρετική γεύση των καρπών της. Χαρακτηρίζονται από την έντονη, φρέσκια οξύτητα και την πλούσια γεύση τους, καθιστώντας τα ιδανικά για μαγειρική χρήση. Η συγκομιδή μπορεί να κρατήσει μέχρι και το τέλος της Άνοιξης.

Τα καρυστικνα οι Eureka & Lisbon συμπληρώνουν τις ποικιλίες των λεμονιών διασφαλίζοντας την επάρκεια του προϊόντος καθ όλη τη διάρκεια του έτους.