Η καλλιέργεια των Αχλαδιών στην ορεινή Κορινθία είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη εδώ και πολλές δεκαετίες δίνοντας εξαιρετικά φρούτα μοναδικής γεύσης και ποιότητας . Οι ποικιλίες που καλλιεργούμε στην περιοχή είναι κυρίως :
Κρυστάλλι (Κορινθιακό)
Μια από τις παραδοσιακές ποικιλίες της περιοχής, γνωστή για την υψηλή ποιότητα και την ιδιαίτερη γεύση των καρπών. Έχει ζουμερή τραγανή σάρκα με γλυκιά γεύση.
Κόσια
Είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ορεινή Κορινθία για την ανθεκτικότητά της και την καλή ποιότητα των καρπών. Μεσαίου μεγέθους καρποί με κίτρινη φλούδα και κοκκινωπές πινελιές. Σάρκα γλυκιά, ζουμερή και αρωματική.
Κοντούλα
Είναι μια από τις πιο αγαπητές και παραδοσιακές ποικιλίες στην Ελλάδα. Είναι γνωστή για το μικρό της μέγεθος και την εξαιρετική γεύση της, αποτελώντας μια από τις σημαντικότερες ποικιλίες αχλαδιών της ελληνικής υπαίθρου.

